Fietsrouteplanner

De fietsrouteplanner

Met de fietsrouteplanner kun je je eigen fietsroute samenstellen op basis van knooppunten. Via onderstaande planner kun je ook voor een samengestelde route kiezen. Zo hoef je zelf niet je route samen te stellen maar kies je gemakkelijk en snel voor de mooiste fietsroutes in Limburg.

Je kun ervoor kiezen om de route te gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet maar je kunt hem natuurlijk ook uitprinten. Als je een route uitstippelt via je smartphone of tablet, kun je direct starten. Zo kun je op iedere locatie jouw eigen route samenstellen en direct starten!

Wil je vooraf meer informatie over de fietsroutes in Limburg? Ga dan eerst naar het overzicht van alle fietsroutes 

Fietsrouteplanner Limburg

Jouw eigen route samenstellen

Vanuit het menu route maken kun je inzoomen tot dat je de nummers van de knooppunten ziet. Klik als eerste op het nummer van het knooppunt waar je wilt starten. Zijn er specifieke plaatsen waar je langs wilt fietsen, bijvoorbeeld bezienswaardigheden of terrasjes? Dan kun je deze toevoegen aan jouw route door deze aan te vinken onder aan de routeplanner. 

Vanuit het door jou gekozen startpunt kun je nu jouw eigen route gaan samenstellen. Dit doe je eenvoudig door op de plusjes bij de nummers van de knooppunten te klikken. Je ziet hierbij direct de afstanden tussen de knooppunten. Let er bij het samenstellen van de route op dat het knooppuntennetwerk bestaat uit zowel verharde als onverharde paden. De groene lijnen zijn verharde paden, de bruine lijnen zijn onverharde paden

Is jouw ideale route compleet? Klik dan op route afronden. Nu zie je jouw complete route. Je kunt de route nu downloaden of printen. Ook kun je ervoor kiezen om de route op de mail te ontvangen, zodat je deze later kunt gaan fietsen (let er op dat deze in jouw spamfilter terecht kan komen). 

Een bestaande route selecteren

Om jouw de moeite te besparen om zelf een hele route uit te stippelen, zijn de mooiste routes alvast voor je samengesteld. Deze vind je ook in het plattegrondje hieronder onder het kopje de mooiste route. Alle rode cirkels die je nu ziet verschijnen, staan voor de samengestelde routes. Ook hier kun je ervoor kiezen om specifieke plaatsen als bezienswaardigheden of terrasjes zichtbaar te maken op de kaart. Zo zie je precies waar je langs komt tijdens de route!

Als je een route hebt geselecteerd, klik je op openen voor een totaaloverzicht van de route. Nu kun je de route downloaden of uitprinten. Ook kun je ervoor kiezen om de route op de mail te ontvangen, zodat je deze later kunt gaan fietsen (let er op dat deze in jouw spamfilter terecht kan komen).